fredag 31 augusti 2012

"Datatårta"

Här om dagen skickade J's kompis Emil sms och frågade om jag kunde baka en tårta till honom, han och hans tjej ska flytta till Stockholm nu i helgen och han ville bjuda sina arbetskamrater på en avskedstårta.
Självklart kunde jag göra det! Dock förvarande jag honom om att den inte skulle bli så avancerad få jag "bara" hade en dag på mig och att jag skulle jobba kväll den dagen. Det var ingen fara sa han "bara det inte blir en fjollig tårta" :) När jag och J satt och spånade på idéer på kvällen kom han med den smarta idéen att dekorera den med skrivbordstangenter gjorda i sugarpaste! Briljant tyckte jag speciellt som att E jobbar med programmering och liknande.

Jag använde mig utav Erikas recept på tårtbottnar. Den fylldes med hallongrädde och glasskräm. Jag spacklade den sedan med lemoncurdsmörkräm. Det var lite trixit att planera tårtan då det var 20 personer som skulle äta den och jag har aldrig gjort något sådant stort förut! Men förutom misstaget med kanten mellan tårtan och bottenplattan så blev jag nöjd!
Emil ringde sedan och sa att den hade blivit en hitt, det hade kommit personal från andra avdelningar för att smaka :)

En "fras" från tangentbordet"
 Binära siffror längs kanten
Ursäkta de dåliga bilderna, jag har bara min telefon att ta bilder med!
 
Nu tar jag helg och ska njuta av allt den bär med sig! På måndag börjar skolan igen.

1 kommentar:

Marias Bakglädje sa...

sv: Tusen tack! under kategorin "maria tipsar" hittar du steg-för-steg hur du gör dem :) eller var de under "dekorativt" kanske..

Ja jag tyckef de blir så himla mäktigt att göra stora cupcakes! Jag blir nästan illamående av att äta en sån stor.